Iets minder dan 30 jaar werkte ik bij de grootste krant van Nederland; De Telegraaf. Mijn bureautje heeft op veel afdelingen gestaan. Ik was een van de eerste medewerkers op de  internetredactie en heb daar enorm veel geleerd over social media. Mijn leukste tijd had ik bij de Reiskrant. Met mijn portefeuille ‘Recreatie Nederland’ en ‘Reizen’ ben ik in de laatste 16 jaar van mijn tijd bij de krant op de mooiste plekjes geweest en heb ik een groot netwerk opgebouwd. Door dagelijks de rubriek ‘Eropuit in Nederland’ (in krant en online) te vullen heb ik veel samengewerkt met mensen in de kunst/recreatiewereld. Wat is Nederland mooi en wat is er een hoop te doen! Over elk museum, elke dierentuin en attractiepark, elk evenement en festival heb ik geschreven. Uiteraard  heb ik er heel veel gecheckt! Zo kom je nog eens ergens, maar vooral, zo leer je heel veel mensen kennen. Mijn adresboekje zit dan ook meer dan vol.

 

En daar pluk ik als freelancer dan weer de vruchten van. Zo verzorg ik voor Trusted Media de uitpagina voor de Ditjes & Datjes, schrijf over musea en paleizen voor Oranje Boven en verzorg content voor Den Haag Marketing. Voor de laatste partij mocht ik 10 verhalen over De Pier schrijven. Ook een leuke opdrachtgever is Het belang van Limburg. Voor het bijbehorende blad ‘Sjiek’ mag ik de Belgen enthousiast maken over Nederland.  We zijn ten slotte buren. Mijn nieuwste opdrachtgever is Eduard Herkes. Voor hem verzorg ik human interest verhalen voor het glossy magazine Zuidas en UIT Magazine. Mooie titels!

Passie

Mijn passie voor de bergen bracht me op hoge toppen, in de zomer én winter. Fijn om dan de liefde voor deze sport te mogen delen door woord en beeld.  Verhalen over o.a. mijn beklimming van de 3798 hoge Oostenrijkse berg de Grossglockner, het schoonmaken van de gletsjer van de Franse Mont Blanc, een dagje op pad met piste-reddingswerkers, een bezoek aan de Noordkaap. Voor mijn publicaties over het mooie Oostenrijk mocht ik in 2014 de Tiroler Tourismusadler in ontvangst nemen. Een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan een journalist die veel voor het land heeft betekend. In Innsbruck speldde de minister-president van de deelstaat Tirol, Günther Platter,  samen met Josef Margreiter, directeur van Tourismus Tirol, me prijs op.

Over de bergen schrijf ik gelukkig nog dagelijks. Ik blog voor Snow Plaza en Travelvalley en vertaal (en blog) voor Tirol Werbung en Innsbruck Tourismus. Voor Bergen Magazine ben ik net naar Slovenië geweest.

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

Als eigen baas en freelancer ga ik ook op pad voor b.v. Plus Magazine (het grootste maandblad in Nederland), Bergen Magazine, Travelvalley en Voigt Travel. De reisorganisatie Voigt staat bekend om zijn mooi verzorgde reizen naar Scandinavië. Voor deze partij ben ik in augustus dit jaar naar Fins Lapland geweest waar ik een week boven de poolcirkel bivakkeerde. Daar maakte ik negen portretten van o.a. een Arctic cowboy, een Sami, een rendierhouder en een psychiater. Gelukkig gewapend met camera; beelden laten immers zien wat in woorden moeilijk uit te drukken is. Mijn eerste boekje over de inwoners van Fins Lapland is een feit, het tweede exemplaar, dit keer over Noorwegen, volgt. Bekijk hier mijn foto’s.