BREIKERS: Beste Hybride Werkgever van Noord Holland 2022

Wat waren ze blij! Athora, BeFrank, Bconnect en Codam Coding Collega mochten afgelopen dinsdag 7 juni de award Beste Hybride werkgever van het Jaar regio Noord-Holland in ontvangst nemen. Een mooie prijs, uitgereikt door het Landelijke mobiliteitsplatform Zo Werkt Het. 

Steeds meer mensen werken waar het werkt. Oftewel; hybride werken. Een paar dagen thuis, een paar dagen op kantoor. Veel bedrijven hebben deze manier van werken al prima op orde, maar wie zette nou net dat stapje extra? Zo Werkt Het hield een campagne om de beste hybride werkgever te vinden. Medewerkers van 110 bedrijven binnen de provincie Noord-Holland nomineerden hun werkgever. Allemaal hadden ze mooie en inspirerende verhalen, maar vier bedrijven, in vier verschillende categorieën, staken er met kop en schouders bovenuit: Athora, 200 plus medewerkers, BeFrank, categorie 50 tot 200 medewerkers, Bconnect, 20 tot 50 medewerkers en als laatste Codam Coding Collega, 1 tot 20 werknemers. Allemaal ontvingen ze de Regio award voor Beste Hybride Werkgever van Noord Holland 2022 en dingen ze 14 juni mee naar de eervolle landelijke titel: Hybride Werkgever van het Jaar.

De regionale winnaars
De Zo Werkt Het regio Award werd in 4 verschillende poules uitgereikt, zo maakten zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op deze eervolle prijs.

In de regio Noord-Holland zijn dit;

  • In de categorie 0-20 werknemers

Codam Coding College

Codam. Credit: Caroline Vlietstra

Codam. Credit: Caroline Vlietstra

Codam is een private opleider (non-profit) die programmeurs opleidt met baangarantie. Ze zijn gestart vlak voor corona en dat is voor een onderwijsinstelling natuurlijk enorm lastig. Desondanks laten ze mooie groeicijfers zien en geven de studenten de onderwijsinstelling een enorm hoge waardering. Dat lukt onder meer door heel gericht te werken aan onboarding en groepsvorming onder studenten. Leerkrachten krijgen veel vrijheid om (als het werk dat toelaat natuurlijk) de eigen werkplek en werktijden te kiezen. Een goed voorbeeld, ook voor andere onderwijsinstellingen waar men er vaak op is gericht zo snel weer terug te keren naar het onderwijs ‘pre-corona’.

  • In de categorie 20-50 werknemers

Bconnect 

Bconnect. Credit: Caroline Vlietstra

Bconnect is een dienstverlener in online marketing (accent ‘automotive’). Aard van het werk maakt werken op afstand goed mogelijk en daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Deze werkgever is zich erg bewust dat dit risico’s met zich meebrengt voor het ’thuisvoelen’ en de ontwikkeling van medewerkers en heeft daarom een levendig en divers programma voor het ontwikkelen van de bedrijfscultuur en het stimuleren van groepsdynamica.

  • In de categorie 50-200 werknemers

BeFrank

BeFrank. Credit: Caroline Vlietstra

Deze pensioen dienstverlener is een heel mooi voorbeeld van hoe je ook als middelgroot bedrijf een volledig hybride werkbeleid kunt ontwikkelen. Een complete mix met actieve participatie van de medewerkers. Er is aandacht voor vitaliteit, ze zijn flexibel, werken in de trein is ook mogelijk, een goede thuiswerkplek wordt gefaciliteerd, er is aandacht voor goede (hybride) onboarding, het nieuwe kantoor is volledig op hybride werken ingericht en er is meer dan genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. Leuk detail is dat de nominatie door een groep van 6 zeer enthousiaste medewerkers via een powerpoint is ingediend (op te vragen bij Breikers).

  • In de categorie 200+ werknemers

Athora

Athora. Credit: Caroline Vlietstra

Moederbedrijf van onder meer Zwitsereleven, Reaal en Hoge Huis. Genomineerd door meer dan 80 medewerkers met veel verschillende en persoonlijke verhalen waaruit heel veel waardering voor deze werkgever spreekt. Een uitgebreid team van medewerkers was al ruim voor Corona bezig met de herdefiniëring van het werk in al zijn aspecten. Volgens de verhalen bij de nominaties voelen medewerkers bij Athora zich echt vrij in het zoveel mogelijk zelf organiseren van hun werk, waarbij veel persoonlijke aandacht vanuit het management is. Het hybride werken is hier geen ‘doel op zich’, maar een duidelijke exponent van excellent werkgeverschap vanuit een duidelijk visie en missie waaraan organisatie breed (dus bij alle werkmaatschappijen) vast wordt gehouden en inhoud gegeven (ook bij overnames en fusies). Een tien met een griffel!

Kortom, deze bedrijven hebben alles uit de kast gehaald afgelopen jaar; van Arbo verantwoorde thuiswerkplekken, inspirerende team-building activiteiten op de dagen dat men op kantoor werkt, slimme IT-oplossingen, flexibele werktijden, innovatieve manieren om te overleggen, thuiswerkvergoedingen, altijd en overal met de trein mogen reizen, sport challenges, bedrijfspsychologen, fietsapps, compleet nieuw ingerichte Hybride vergaderplekken et cetera.

Het Nederlandse bedrijfsleven verdient een dikke pluim, want er lopen heel veel tevreden werknemers rond! Geweldig!