Even voorstellen

Iets minder dan 30 jaar werkte ik bij de grootste krant van Nederland; Dagblad De Telegraaf. Mijn bureautje heeft op veel afdelingen gestaan. Zo was ik een van de eerste medewerkers op de  internetredactie. Met zes man sterk werkten we aan www.telegraaf.nl. Niet meer voor te stellen eigenlijk. Op die redactie heb ik enorm veel geleerd.

 

Reiskrant

Mijn leukste tijd op de Basisweg heb ik beleefd op de redactie Reiskrant. Met mijn portefeuille ‘Recreatie Nederland’ en ‘Reizen’ ben ik op de mooiste plekjes geweest. Door dagelijks de rubriek ‘Eropuit in Nederland’ (in krant en online) te vullen heb ik samengewerkt met mensen in de kunst- recreatie- en reiswereld. In eigen land heb ik zo’n beetje wel alle musea, elke dierentuin, elk evenement en festival bezocht en beschreven. Hierdoor heb ik een groot netwerk opgebouwd.

En daar pluk ik als freelancer dan weer de vruchten van. Zo verzorg ik voor het bedrijf Trusted Media de uitpagina van de DenD, schrijf ik over musea en paleizen voor Oranje Boven, Hollands Glorie en PV-Magazine.

Human interestverhalen verzorg ik voor mijn opdrachtgever; Eduard Herkes. Voor hem schrijf ik artikelen voor het glossy magazine ZUIDAS en UIT Magazine. Mooie titels om voor te schrijven. Bovendien houd ik social media voor de beide merken bij: https://www.uitmagazine.com en zuidasmagazine.com

 

Vakblad Fondsenwerving

Voor Vakblad Fondsenwerving maak ik verhalen over zaken waar mijn hart ligt; goede doelen. Bij elk interview, na elke ontmoeting met mensen die in die sector werken, ben ik weer ontroert door hun passie en drive. Met ziel en zaligheid zetten ze zich, vaak belangeloos, in voor anderen. Hun verhalen blijven me bij en dat maken de mooiste artikelen.

Laatste wensen komen uit door Stichting Ambulance Wens.

Passie

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

Mijn passie voor de bergen bracht me op hoge toppen, in de zomer én winter. Fijn om dan de liefde voor deze sport te mogen delen, in woord en beeld.  Verhalen over o.a. mijn beklimming van de 3798 hoge Oostenrijkse berg de Grossglockner, het schoonmaken van de gletsjer van de Franse Mont Blanc, een dagje op pad met piste-reddingswerkers, een bezoek aan de Noordkaap. Voor mijn publicaties over het mooie Oostenrijk mocht ik in 2014 de Tiroler Tourismusadler in ontvangst nemen. Een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan een journalist die veel voor het land heeft betekend. In Innsbruck speldde de minister-president van de deelstaat Tirol, Günther Platter,  samen met Josef Margreiter, directeur van Tourismus Tirol, me deze prijs op.

Over de bergen schrijf ik gelukkig nog dagelijks. Ik vertaal en blog voor Tirol Werbung en Innsbruck Tourismus en voor Bergen Magazine ben ik net uit Slovenië terug. Ook daar mocht ik de hoogte in.

 

Eerste boek een feit

Als eigen baas en freelancer ga ik ook op pad voor Voigt Travel. Deze reisorganisatie staat bekend om zijn mooi verzorgde reizen naar Scandinavië. Voor Voigt ben ik naar Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord Noorwegen geweest en zwierf ik drie weken rond boven de poolcirkel. Daar maakte in totaal 27 portretten van o.a. een Arctic cowboy, verschillende Sami, rendierhouders en een psychiater. Gelukkig gewapend met camera; beelden laten immers zien wat in woorden moeilijk uit te drukken is. Mijn boek over de inwoners van het hoge noorden is inmiddels een feit.

Bekijk hier de foto’s.

Veilig Verkeer Nederland

Mijn nieuwste opdrachtgever is VVN. Schrijven over MONO, BOB of niet appen tijdens het fietsen, zetten me zelf ook aan het denken. Die telefoon blijft dus lekker in mijn tas terwijl ik reis; met de fiets of met auto.