Even voorstellen

Iets minder dan 30 jaar werkte ik bij de grootste krant van Nederland; Dagblad De Telegraaf. Mijn bureautje heeft op veel afdelingen gestaan. Zo was ik een van de eerste medewerkers op de  internetredactie. Met zes man sterk werkten we aan www.telegraaf.nl. Niet meer voor te stellen eigenlijk. Op die redactie heb ik enorm veel geleerd over social media.

Mijn leukste tijd op de Basisweg heb ik beleefd op de redactie Reiskrant. Met mijn portefeuille ‘Recreatie Nederland’ en ‘Reizen’ ben ik op de mooiste plekjes geweest. Door dagelijks de rubriek ‘Eropuit in Nederland’ (in krant en online) te vullen heb ik veel samengewerkt met mensen in de kunst/recreatiewereld. Wat is Nederland mooi en wat is er een hoop te doen! Over elk museum, elke dierentuin en attractiepark, elk evenement en festival heb ik geschreven. Ik heb ze allemaal een bezoekje gebracht waardoor ik een groot netwerk heb opgebouwd.

 

En daar pluk ik als freelancer dan weer de vruchten van. Zo verzorg ik voor het bedrijf Trusted Media de uitpagina voor de Ditjes & Datjes, schrijf over musea en paleizen voor Oranje Boven en Hollands Glorie en redigeer ik teksten voor Geldersch Landschap & Kasteelen.  Mijn nieuwste opdrachtgever is LEVEN! Magazine Haarlem. Door de interviews die ik daar afneem, leer ik beetje bij beetje deze heerlijke stad beter kennen.

Human interestverhalen verzorg ik voor mijn opdrachtgever; Eduard Herkes. Voor hem schrijf ik artikelen voor het glossy magazine ZUIDAS en UIT Magazine. Mooie titels om voor te schrijven. Bovendien houd ik social media voor de beide merken bij: https://www.uitmagazine.com en zuidasmagazine.com

Passie

Mijn passie voor de bergen bracht me op hoge toppen, in de zomer én winter. Fijn om dan de liefde voor deze sport te mogen delen, in woord en beeld.  Verhalen over o.a. mijn beklimming van de 3798 hoge Oostenrijkse berg de Grossglockner, het schoonmaken van de gletsjer van de Franse Mont Blanc, een dagje op pad met piste-reddingswerkers, een bezoek aan de Noordkaap. Voor mijn publicaties over het mooie Oostenrijk mocht ik in 2014 de Tiroler Tourismusadler in ontvangst nemen. Een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan een journalist die veel voor het land heeft betekend. In Innsbruck speldde de minister-president van de deelstaat Tirol, Günther Platter,  samen met Josef Margreiter, directeur van Tourismus Tirol, me deze prijs op.

Over de bergen schrijf ik gelukkig nog dagelijks. Ik blog voor Snow Plaza en Travelvalley en vertaal (en blog) voor Tirol Werbung en Innsbruck Tourismus. Voor Bergen Magazine ben ik net uit Slovenië terug. Ook daar mocht ik de hoogte in.

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

Als eigen baas en freelancer ga ik ook op pad voor Plus Magazine (het grootste maandblad in Nederland), Bergen Magazine, Travelvalley en Voigt Travel. De reisorganisatie Voigt Travel staat bekend om zijn mooi verzorgde reizen naar Scandinavië. Voor deze partij ben ik naar Fins Lapland geweest waar ik een week boven de poolcirkel bivakkeerde. Daar maakte ik negen portretten van o.a. een Arctic cowboy, een Sami, een rendierhouder en een psychiater. Gelukkig gewapend met camera; beelden laten immers zien wat in woorden moeilijk uit te drukken is. Mijn eerste boekje over de inwoners van Fins Lapland is een feit, het tweede en inmiddels derde exemplaar, dit keer over Noorwegen en Zweden, volgen. De verhalen zijn al geschreven en de beelden al gemaakt. Bekijk hier mijn foto’s.