Even voorstellen

Iets minder dan 30 jaar werkte ik bij de grootste krant van Nederland; Dagblad De Telegraaf. Mijn bureautje heeft op veel afdelingen gestaan. Zo was ik een van de eerste medewerkers op de  internetredactie. Met zes man sterk werkten we aan de website www.telegraaf.nl. Niet meer voor te stellen toch? 

Reiskrant

Mijn leukste tijd op de Basisweg heb ik beleefd op de redactie Reiskrant. Met mijn portefeuille ‘Recreatie Nederland’ en ‘Sportieve Reizen’ ben ik op de mooiste plekjes geweest; zowel in binnen- als buitenland.

Freelance en opdrachtgevers

Als freelancer vond ik het tijd om het over een andere boeg te gooien. Al vind ik reizen nog altijd heel leuk en ben ik voor Vakantie met Kinderen en Dol op Duitsland nog steeds werkzaam in de reiswereld, vind ik het ook heel leuk om over andere zaken te schrijven. Zoals voor stichtingen en goede doelen. Zo maak ik voor Vakblad Fondsenwerving verhalen over de impact van fondsen voor goede doelen. Wat voor goeds wordt er gedaan met donaties voor Stichting Peter Pan Vakantieclub, BIO Vakantieoord, JustDiggit of Stadswandeling door ex-daklozen? Hoe hebben Nicolette van Dam en Bas Smit het voor elkaar gekregen om met hun schildpadeieren voor het Prinses Maxima Centrum 700.000 euro op te halen? Je leest het in het maandblad.

Mijn nieuwste opdrachtgevers zijn Longfonds, VVN, Stichting Univé, Le Champion, Vakantie met Kinderen en Dol op Duitsland. Dat Veilig Verkeer Nederland belangrijk werk doet, mag iedereen weten. Daar help ik graag een handje bij. Univé is meer dan verzekeren, daar kom ik nu achter. De verzekeringsmaatschappij is ook een stichting en springt bij waar nodig. Le Champion is een magazine, bekend van de Dam tot Damloop en de Amsterdam Maration. Ontzettend leuk om als sportliefhebber mijn steentje met mijn teksten bij te dragen. Vakantie met Kinderen en Dol op Duitsland zijn mijn nieuwste opdrachtgevers. Voor deze reiswebsites verzorg ik de pr. En eerlijk is eerlijk; ik voelde me gelijk weer als een vis in het water.

Passie

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

In 2014 ontving ik de Tourismusadler in Innsbruck.

Mijn passie voor de bergen bracht me op hoge toppen, in de zomer én winter. Fijn om dan de liefde voor deze sport te mogen delen, in woord en beeld.  Verhalen over o.a. mijn beklimming van de 3798 hoge Oostenrijkse berg de Grossglockner, het schoonmaken van de gletsjer van de Franse Mont Blanc, mijn hoogtestage op de Grossvenediger, een dagje op pad met piste-reddingswerkers, een bezoek aan de Noordkaap. Voor mijn publicaties over het mooie Oostenrijk mocht ik de Tiroler Tourismusadler in ontvangst nemen. Een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan een journalist die veel voor het land heeft betekend. In Innsbruck speldde de minister-president van de deelstaat Tirol, Günther Platter,  samen met Josef Margreiter, directeur van Tourismus Tirol, me deze prijs op.

Eerste boek een feit

Als eigen baas en freelancer ga ik ook op pad voor Voigt Travel. Deze reisorganisatie staat bekend om zijn mooi verzorgde reizen naar Scandinavië. Voor Voigt ben ik naar Fins Lapland, Zweeds Lapland en Noord Noorwegen geweest en zwierf ik drie weken rond boven de poolcirkel. Daar maakte in totaal 27 portretten van o.a. een Arctic cowboy, verschillende Sami, rendierhouders en een psychiater. Gelukkig gewapend met camera; beelden laten immers zien wat in woorden moeilijk uit te drukken is. Mijn boek over de inwoners van het hoge noorden is inmiddels een feit.

Bekijk hier de foto’s.